Kritika belülről

debrec

Kritika belülről

Nincs hozzászólás a(z) Kritika belülről bejegyzéshez

Formálissá tettétek a demokráciát, megaláztátok a polgári értékrendet, sárba rántottátok a keresztény hit tanait – írja Semjén Zsoltnak küldött levelében Debreczenyi János, a Fidesz-KDNP korábbi veszprémi polgármestere, aki a pártból is kilépett.

„Most telt be a pohár. Megérlelődött bennem a gondolat, hogy névvel is vállalni kell a szembefordulást a forradalomnak nevezett kormányzati ámokfutással. Nekem is van felelősségem a helyzet kialakulásában, hiszen városomban politikai munkát végeztem annak érdekében, hogy a Fidesz-KDNP ilyen nagy arányban győzzön, s erős kormányt hozhasson létre.

….Nem tudok azonosulni egy öntelt, gőgös, akarnok kormánnyal, mely teljesen elszakadt a választóitól, kiszámíthatatlan bel-, kül-  és gazdaságpolitikát folytat. Tönkreteszik, lejáratják ezt a népet, ezt az országot. Én a polgári értékrendben hittem és hiszek, de ami most történik, az mindannak a megalázása.
…A maga helyén és lehetősége szerint minden embernek felelőssége van abban, hogy miként alakul az ország sorsa. Ha más cselekvési formát nem lát, akkor legalább merje elmondani a véleményét.”
A KDNP nevében Pálffy István, a párt Veszprém megyei elnöke reagált Debreczenyi kijelentéseire. Pálffy a „Megállt-e a szélkakas?” című közleményében többek között azzal vág vissza, hogy Debrecenyi János megjárt már annyi pártot, hogy szavai aligha vehetők komolyan.

About the author:

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top