A hallgatás beleegyezés

hallgatas

A hallgatás beleegyezés

Nincs hozzászólás a(z) A hallgatás beleegyezés bejegyzéshez
“Németországban nyilvánosságra hozták a járványkezelés tudományos hátteréért felelős Robert Koch Institut belső anyagait, miután a Multipolar nevű portál kiperelte ezeket. A közel 1000 oldalnyi anyagról napokig nem számolt be a német média, majd a ZDF nevű köztévé riportját követően elkezdtek szállingózni a híradások, de azok is úgy, hogy azzal próbálták hitelteleníteni a forrást, hogy megjegyezték: az iratokat kiperlő portál szélsőjobboldali, konteós volna és közel áll a covidszkeptikus szcénához. Georg Restle, a ZDF ismert riportere kellett ahhoz, hogy komolyan vegyék a témát, szerinte ugyanis aki nem foglalkozik a témával újságíróként, nem végzi jól a munkáját, holott a médiának különösen önkritikusnak kellene lennie a témával kapcsolatban – az a Restle mondta ezt, aki a covid alatt végig hangosan az intézkedéseket pártolta. A Bild bulvárlap ezt követően már a nyomtatott kiadás címlapján hozta az anyagot.
Az RKI Files (ez lett a botrány neve) alapján a covidot felsőbb utasításra rangsorolta át a járvány kezdetén mérsékelt veszélyességűről súlyosra a politikától elvileg független intézet. Az FFP2-maszkok széles körben történő hordását nem találták szakmailag alátámaszthatónak, ahogy azon diszkriminatív rendszert sem, amely szerint csak az oltottak, felgyógyultak és teszteltek vehettek részt az életben.
A politika mégis végigverte az embereken mindkettőt, a tudományra hivatkozva. A belső anyagokban szerepel az is, hogy egy általános influenzahullámban többen halnak meg, mint egy covidhullámban, hogy a lockdown súlyosabb károkat okoz, mint egy covidfertőzés és hogy a lockdown miatt magasabb lehet a gyermekhalandóság. Számos dolgot, nevet olvashatatlanná tettek az RKI-sok, így például amikor oltásokról van szó, oldalakon keresztül ki van satírozva a szöveg. A média, szakértők és több párt (az FDP részei, Sahra Wagenknechték és az AfD) ezért azt követelik, hogy legyen teljesen transzparens az RKI és adja ki a válságstáb üléseinek jegyzőkönyveit bármiféle változtatás nélkül. Wagenknechték és az AfD parlamenti vizsgálóbizottságot is követelnek, mondván itt valami nem stimmel, hiszen hiába voltak viták az RKI-ben, a járványkezelés egész egyszerűen csak azt másolta, amit más országok is csináltak. Karl Lauterbach szocdem egészségügyi miniszter szerint viszont nincs itt semmi látnivaló, politikai nyomás nem volt a tudósokon, az RKI helyesen cselekedett.” Moldován László

About the author:

Leave a comment

Back to Top