A fogak képesek az öngyógyításra – Így előzhető meg a gyökérkezelés

fogak-1

A fogak képesek az öngyógyításra – Így előzhető meg a gyökérkezelés

Nincs hozzászólás a(z) A fogak képesek az öngyógyításra – Így előzhető meg a gyökérkezelés bejegyzéshez

Az emberek úgy tudják, hogy amelyik fog egyszer kilyukadt, az már gyógyíthatatlan és visszafordíthatatlan a folyamat. Az egyetlen megoldásnak az tűnik, hogy fogorvoshoz megyünk, aki aztán egy szintetikus anyaggal betömi a fogat.

Mi a megoldás?
A fogszuvasodást akkor kezdtem el vizsgálgatni, amikor egyéves kislányom szájában a fogorvos egy szuvas fogat talált. A kisgyermekek fogszuvasodását gyakran a cumisüvegből elfogyasztott gyümölcslevek, nyalókák, édességek, feldolgozott ételek számlájára írják. A gond ezzel az elmélettel viszont ott van, hogy a lányom nem eszik gyakran édességet, sosem iszik gyümölcsleveket, rendszeresen szopott és szinte soha nem evett semmiféle feldolgozott élelmiszert – amelyekről ismert, hogy károsak és fogszuvasodást elősegítőek.

Meg kellett találnom a választ, mert a felnőttekkel ellentétben, a kisgyerekek nem viselik el könnyedén a hagyományos fogászati kezeléseket.

Munkám a világ legnagyobb fogorvosa, Weston A. Price, valamint egy top fogorvos, Melvin Page kutatásain alapul. Ahelyett, hogy megpróbálta volna meghatározni azt, hogy a modern társadalmak miért szenvednek egészségtelen fogaktól, Weston Price beutazta a világot, hogy megtudja azt, hogy az őslakos embereknek miért olyan egészségesek a fogaik. A bennszülött csoportok kiváló egészségügyi állapotát megfigyelve, az 1930-as években Dr. Price megrendítő felfedezést tett. Rájött, hogy valami alapvető és valami igen radikálisan rossz dolog van abban, ahogyan élünk.

Dr. Price felvázolta a “fogszuvasodást gyógyító protokollját”, miszerint pontosan és gondosan, a feltételeket betartva, a beteg fogak több mint 95 százaléka hatékonyan gyógyítható volt fogászati beavatkozások nélkül. Más szóval:

az üregek egy speciális típusú táplálkozással gyógyíthatók, a beteg fog képes az újjáépülésre.

Fogromlás korral?
A szájsebészet csak a fogszuvasodás, a fájdalom és / vagy a fogban lévő lyuk tüneteit kezeli. Soha nem foglalkozik az okokkal, és emiatt az emberek idővel általában sok fogat vesztenek.

Egy átfogó tanulmány, amely több mint 15.000 embert vizsgált, néhány fontos fogszuvasodással kapcsolatos statisztikát tett közzé. Íme egy összefoglaló: minél idősebb vagy, fogaid egyre rosszabbak lesznek. Hát, ezt gondolom mindenki tudta. Azonban ha a fogmosás, a fogselymezés, a masszív fluor- kampányok és a szájsebészet hatékonyak lennének a fogszuvasodás megelőzésében, akkor nem ez a jelenség állna fenn. Vagy a természet hibás alapvetően, és rothadó fogakra ítélt bennünket, vagy az emberek hibásak a természet megértésében és hasznosításában.

A jelenlegi elmélet szerint:

“[A fogszuvasodás] akkor jelentkezik, amikor szénhidrátokat tartalmazó élelmiszerek (cukrok és keményítők), mint tej, mazsola, cukor vagy bármily édesség marad a fogakon. A szájban élő baktériumok ezeken az élelmiszereken élnek és savakat gyártanak. A savak elpusztítják a fogzománcot, fogszuvasodást okozva. “

Számos probléma van ezzel az elmélettel:

1) Nem számít hányszor mosunk fogat a nap folyamán, lehetetlen a szájat baktériummentesen tartani. Állítólag, több mint 14.000 baktériumot lélegzünk be óránként

2) a legtöbb őslakos, akiknek erjedésben lévő szénhidrátok vannak a fogai között egész nap anélkül, hogy fogat mosnának vagy fogselymet használnának, többnyire, vagy teljesen mentesek a fogszuvasodástól

3) a baktériumok nem eszik a feldolgozott cukrokat a bennük lévő tápanyagok hiánya miatt. Valójában, a cukrokat azért dolgozzák fel, hogy megakadályozzák azok romlását, illetve a baktériumok általi fogyasztását. Annak semmi értelme nincs, hogy ezek a tápanyagoktól megfosztott üres cukrok egyszerre csak baktérium tenyészetté váljanak a szánkban

4) a baktériumok nem eszik meg a feldolgozott lisztet sem, ugyanezen okból. A feldolgozott lisztek abból a célból készültek, hogy megelőzzék a romlást, és az ásványi anyagokat, ami a baktériumok élelmiszere lenne, eltávolítják belőlük. Sokszor a liszteket még tovább kezelik, hogy megakadályozzák azt, hogy baktériumok szaporodjanak fel bennük

5) azok az ételek, amelyeket a baktériumok szeretnek enni, vagyis a tej, zöldségek, hús, hal, gyümölcs, általában nincsenek nyílvántartva fogszuvasodás okozóként

6) a nagy CDC felmérés azt mutatja, hogy annak ellenére, hogy minden erőfeszítést megteszünk a fogszuvasodás elkerülése érdekében, a lakosság körülbelül 90%-ának lesz legalább egyszer szuvas foga élete folyamán. Ez azt jelenti, hogy még a legjobb esetben is, a preventív módszerek csak az emberek 10%-ánál működnek.

A fogszuvasodás igazi oka
Miután elolvastam és áttanulmányoztam Weston Price, Earnest Hooten Harvard professzor munkáit, világossá vált számomra, hogy a bolti, feldolgozott ételektől romlanak a fogaink.

Dr Price újra és újra dokumentálta azon őslakosok tragikus sorsát, akik a modern, iparosodott társadalommal érintkeztek. A föld iparosodott lakosságának nagy hányada alultáplált. Nem kalóriákról és mennyiségi, hanem minőségi ételekről van szó. Egészségtelen ételeket fogyasztunk, feldolgozott, denaturált élelmiszereket, teli vegyi anyagokkal. Ezekből az ételekből hiányoznak a speciális, zsírban oldódó vitaminok, amelyek beszerzéséért a bennszülött emberek időnként nagyon messzire is képesek elmenni.

Vérvizsgálatokon keresztül Dr Melvin Page fogász rámutatott a fogszuvasodás igazi okára:

Amikor a vér kémiája nincs egyensúlyban, elsősorban a feldolgozott élelmiszerek (különösen a cukor) fogyasztása miatt, a kalcium és a foszfor aránya felborul a vérünkben. Amikor ez megtörténik, a test a kellő ásványi anyagokat a csontokból húzza elő. Ezért történik csontvesztés- csontritkulás és fogromlás.

Szóval, a cukor fogszuvasodást okoz, mert kimeríti a szervezet tápanyagait és nem azért lesz szuvas egy fog, mert a baktériumok savat gyártanak. Annak érdekében, hogy helyreállítsuk a helyes kalcium és foszfor arányt vérünkben, és hogy az ásványi anyagok belekössenek fogainkba, általában nem elegendő, hogy elkerüljük a túl sok édes vagy feldolgozott élelmiszerek fogyasztását. Olyan ételeket kell fogyasztanunk, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak vitaminokat és ásványi anyagokat, hogy ez egy olyan láncreakciót hozzon létre, amely szép kemény és csillogó fogszerkezettel helyettesíti az elhalt fog szerkezetét.

Mi a fogépítéshez megfelelő típusú táplálkozás?

Először is, a zsírban oldódó vitaminok nagyon fontosak, amelyek jelen vannak a növényi és állati eredetű élelmiszerekben, teljes harmóniában a természettel. A zsírban oldódó vitaminok közé az A, D, E, és K vitaminok tartoznak. Fűvel táplált állatok, vadon élő halak és kagylók, vadállatok- különösen az állatok szervei adnak otthont ezeknek a vitaminoknak. Nemhiába eszi meg a dzsungel királya először a belső szerveket a test többi része előtt. A medvék néha pedig csak a lazac fejét eszik meg, otthagyva a többi testrészt más állatnak. Ennek az az oka, hogy a szervek tartalmazzák azokat a vitaminokat, amelyekre testünknek szüksége van.

A zsírban oldódó E-vitamin a búza, rozs, árpa és zabszemek csírájában tárolódik. De amikor ezeket a szemeket feldolgozzuk, a vitamin gyorsan oxidálódik, és a szemek megavasodnak. Mivel a boltban vásárolt élelmiszer rosszul feldolgozott, szinte lehetetlen olyan terméket találni amely a teljes vitamint tartalmazza. Még organikus ételekből is hiányoznak ezek a legfontosabb tápanyagok.

Fogaink szuvasodnak, mert élelmiszer-ellátásunk olyan szegényes, hogy sok élelmiszerből teljesen hiányoznak a zsírban oldódó vitaminok: A, D, E, és K.

Ha búzából, kukoricából készült ételeket fogyasztunk, frissen őrölt szemekkel kezdjük. Ezeknek a szemeknek általában meg kell erjedniük, hogy a bennük lévő tápanyagok emészthetővé váljanak.

Én is azt gondoltam, hogy egészségesen étkezem: bio gyümölcsök, zöldségek,bio magvak, valamint hal és csirke szerepelt étrendemben. Még így is volt három szuvas fogam, mert étrendem még így sem tartalmazott elegendő zsírban oldódó vitamint, és elegendő biológiailag hozzáférhető ásványi anyagot.

Az állati eredetű élelmiszer evőknek: szénával, a tavasszal és nyáron gyorsan növő fűvel táplált állatok nyers tejét, ebből a tejből készített vajat, tejszínt és sajtot kell fogyasztaniuk. Szinte minden étkezéshez kell legalább valamilyen állat szervét, vagy farmon, vagy bio gazdálkodásban nevelt csirke tojását kellene fogyasztanunk.

A második hiba, ami hozzájárulhat a fogszuvasodáshoz az, hogy az emberek túl sok édes ételt esznek. Igen, a feldolgozott édességek hirtelen növelik meg a vércukorszintet, a test ásványokat von el a csontokból, ezért ezek az ételek elősegítik a fogszuvasodást. Ha hajlamos a fogszuvasodásra még az olyan természetes cukrok fogyasztására is oda kell figyelnie napi étrendjében mint a sárgarépa, banán, datolya, méz, juharszirup stb.  Forrás

About the author:

Leave a comment

Back to Top