Korlátozzák a kiskorúak energiaital vásárlását

energiaital01

Korlátozzák a kiskorúak energiaital vásárlását

Nincs hozzászólás a(z) Korlátozzák a kiskorúak energiaital vásárlását bejegyzéshez

Elfogadta a román képviselőház a kiskorúak energiaitalokhoz való hozzáférését korlátozó törvénytervezetet, amelyet a szenátus már október végén elfogadott. A jogszabályjavaslat 238 támogató és egy elutasító szavazatot kapott, 12 képviselő tartózkodott.

A tervezetben rögzített meghatározás szerint az energiaitalok olyan italok, amelyek a szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok mellett a központi idegrendszert stimuláló szereket (koffeint, taurint, karnitint, guaranát, glükuronolaktont) tartalmaznak. A jogszabályjavaslat megtiltja az energiaitalok forgalmazását oktatási intézményekben, egészségügyi intézményekben vagy hátrányos helyzetű személyeket ellátó létesítményekben.

A képviselőház ülésén elfogadott módosító javaslat szerint a kereskedelmi egységek nem szolgálhatnak ki energiaitallal kiskorúakat. Az előírás megszegése szabálysértésnek minősül, és 30 ezer lejig terjedő bírsággal büntethető. A szabálysértés ismétlődése a kereskedelmi egységek tevékenységének 10-től 30 napig történő felfüggesztését vonja maga után.

About the author:

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top