Szenvedély-kereső

sikerhez

Szenvedély-kereső

Nincs hozzászólás a(z) Szenvedély-kereső bejegyzéshez

A sikerhez a kitartáson kívül leginkább szenvedélyre van szükség, amire úgy is tekinthetünk, mint a kitartás üzemanyaga.

Azért tudunk valami mellett hosszasan ott maradni a nehézségek ellenére is, mert fűt bennünket a szenvedély. Nagyszerű dolog, ha valaki olyan munkát tud végezni, tehát azzal töltheti élete jelentős hányadát, amit igazán kedvel, ami lelkesíteni tudja, amiben folyamatosan bővíteni akarja és tudja a képességeit, ahol egyre szélesedik a horizont és/vagy növekszik a mélység.
Persze a realitás az emberek többségénél inkább az, hogy valami véletlen vagy külső hatások révén elindul egy karrierpályán, és a későbbiekben fedezi fel, hogy nem a saját útját járja. Leginkább azért nem vált, mert kényelmetlen, nehézkes és lemondásokkal teli éveket kellene vállalnia a váltás érdekében. Megint nekiállni alulról építkezni, ideiglenesen alacsonyabb jövedelemmel beérni. Pedig érdemes. Nagyon nem mindegy, hogy akármi is történt eddig, hogyan töltjük életünk hátralévő részét.

Talán segít, ha a 9 mondatkezdeményt befejezi vagy kiegészíti:
Amikor gyermek voltam, arról álmodtam, hogy…
Nem hagynék ki egy filmet vagy könyvet a …-ról
Ha egy hetet lóghatnék a munkából, ezzel tölteném az időt:…
Az emberek többsége nem tudja rólam, de nagyon szeretek…
Ha a barátaimnak segítségre van szüksége a …-val kapcsolatban, hozzám fordulnak.
Ha saját tévéműsorom lenne, a …-ról szólna.
Ha házi készítésű ajándékot gyártanék, lenne benne…
Csak néhányszor próbáltam, de nagyon élveztem a ….
Ha valamiben tehetségkutatót nyernék, ez lenne az:…
Amikor befejezi a válaszokat, az elsőtől indulva egyenként vesse össze a többivel a tételeket, hogy ki tudja választani a legerőteljesebb szenvedélyt.

About the author:

Leave a comment

Back to Top