Annak akit illet!

Annak akit illet!

Nincs hozzászólás a(z) Annak akit illet! bejegyzéshez

Ha vörös iszapot letakarítják a mezőgazdasági területekről, a kertekből és visszaküldik a timföldgyárnak, jövő tavasszal már növénytermesztésre alkalmasak lehetnek a termőföldek!

A vonatkozó agrokémiai és agrotechnológiai eljárás 1992-ben ismerteték a  “Reprocessing of red or brown mud in order to manufacture high effiency artificial soils and fertilizers for agricultural use” Perth Western Australia, a  “Proceedings of  An International Bauxite Tailings Workshop” keretében.

Az eljárás 1994-95-ben India Bihar-államában megvalósításra került. A magyarországi kísérletek 1990-ben a nyírségi homoktalajok termőképesség növelési kísérletekkel kezdődtek. A megbízó a Magyar Alumíniumipari Tröszt volt. Tehát nem titokban történtek az események! Úgy tűnik, valamiért valakik mégsem akarnak emlékezni. A „Kerüljön többe, ha kevesebbe is kerülhetne” elv látszik érvényesülni. Kérem, hogy az illetékesek fejezzék be végre a közvélemény félretájékoztatását!

–  Nem kell a termőföldet sem húsz-, sem harminc-, sem pedig 50 cm mélységig legyalulni és veszélyes hulladéklerakóba szállítani!

–  Nem kell 20 évig csak energianövényeket termeszteni a rehabilitált területeken!

–  A nehézfémek sem a talajoldatba sem a növényekbe nem fognak belekerülni!

– A kármentesítés zömmel a jelenleg un. „területfoglaló” bányászati és ipari hulladék anyagokkal költségkímélő módon történik.

Jelen nyilatkozatomat a szörnyű halált halt áldozatok emléke, a testileg- lelkileg sérült és kárvallott emberek iránt érzett együttérzésem és segíteni akarásom hatására tettem.

Puskás Ferenc agrármérnök

About the author:

Leave a comment

Back to Top