Az erős csontokért

Az erős csontokért

Nincs hozzászólás a(z) Az erős csontokért bejegyzéshez

 Louis Kevran, Nobel-díjra jelölt francia tudós éveket töltött a szilícium és kálcium összefüggésének kutatásával. Felfedezte, hogy a szilícium és magnézium a szervezetben egy, a csontok által könnyen hasznosítható kálcium szerű anyaggá alakul. Tehát javíthatjuk csontjaink minőségét ezek fogyasztásával is. A szilícium remek forrása például a nyers uborka, zöldpaprika, paradicsom és számos gyógynövény, így a mezei zsurló, a csalán is. A lehető legjobb magnézium forrás a nyers, organikus kakaó. Tehát érdemes minőségi, magas kakaótartalmú étcsokoládét enni!

A csontjaink és egész szervezetünk számára szükséges 84 ásvány legegyszerűbb gyűjteménye a Himalájai sókristály.
Ezek mellett természetesen elengedhetetlen a D- és K-vitami­nok biztosítása is. Mint tud­­juk a D-vitamin segít a kál­ci­um­felszívódásban, a K-vitamin pedig biztosítja, hogy a felszívódott kálcium a testünkben a lehető legmegfelelőbb helyre kerüljön.

Csonterősítés 8 lépésben

1. Vegyünk magunkhoz opti­mális mennyiségű D-vitamint akár napsütésből, akár étkezési kiegészítők segítségével. D-vitamin szintünket laboratóriumi vérvizsgálattal ellenőrizhetjük.
2. Biztosítsunk megfelelő mennyiségű K-vitaminbevitelt savanyított ételekből, zöld, leveles zöldségekből, nyers tejből és sajtból. Továbbá ha szükséges, K2 vitamin szedésével.
3. Végezzünk rendszeresen bármilyen, a gravitáció vonzása ellen irányuló gyakorlatot. Például séta, futás, jogging, hegymászás.
4. Fogyasszunk helyi, friss, teljes és organikus termékeket, legyen az gyümölcs, zöldség, gabona, tojás, hús vagy pasztörizálatlan tejtermék.
5. Minimalizáljuk a cukor valamint a finomított gabonák fogyasztását.
6. Gondoskodjunk elegendő éjszakai, pihentető alvásról.
7. Érdemes fontolóra vennünk a jó minőségű állati eredetű, Omega3 tartalmú étkezési kiegészítők fogyasztását.
8. Végül pedig, és talán ez a legnehezebb a mai változó időkben, tanuljuk meg az életünkben minket érő stresszt megfelelő módon kezelni.

About the author:

Leave a comment

Back to Top