Drinking Mirror – Így szoktatna le az alkoholról a mobilos app

alcohol_rostro

Drinking Mirror – Így szoktatna le az alkoholról a mobilos app

Nincs hozzászólás a(z) Drinking Mirror – Így szoktatna le az alkoholról a mobilos app bejegyzéshez

Az alkoholizmus, illetve az alkoholfogyasztással összefüggő megbetegedések az összes állam kormányát foglalkoztatják, mindenhol folynak leszokást segítő programok, illetve különböző felvilágosító kezdeményezések. A skót kormány „Healthier Scotland” (Egy egészségesebb Skóciáért) projektjébe egy eddig szokatlan elem került, méghozzá egy androidos alkalmazás képében.

A Drinking Mirror nevű applikáció nem tesz sokat és használata sem bonyolult, a végeredmény azonban van annyira elborzasztó, hogy valamilyen hatással biztosan lesz arra, aki belenéz a tükörbe. Az app a felhasználó fotóján demonstrálja, hogy milyen lesz az illető arca 10 év múlva, ha a megadott, hetente elfogyasztott ital adagját továbbra is beviszi a szervezetébe. A mennyiség megadása után az alkalmazás deformálja az arcunkat, pirosság jelenik meg az orr körül, a legrosszabb esetben pedig egy teljesen szétesett ábrázat néz vissza ránk a kijelzőről.

És hogy miért éppen a nőket célozza a Drinking Mirror? A skót kormány szerint az alkoholizmus egyébként is óriási probléma az országban, de a nők esete különösen súlyos. Az elmúlt két évtizedben a nőknél jelentkező májzsugorodás megháromszorozódott, és a kimutatások szerint a skót nők 38 százaléka többet iszik hetente az egészségesnek tartott mennyiségnél. A férfiak vállaltan, kifejezetten nem célcsoportja az alkalmazásnak, az pedig igencsak kérdéses, hogy mennyire lehet hatékony, ha kizárólag az alkohol arcon jelentkező káros hatásaira koncentrálnak.

About the author:

Leave a comment

Back to Top