Clutter consultant – Szervezési tanácsadó

renedzett

Clutter consultant – Szervezési tanácsadó

Nincs hozzászólás a(z) Clutter consultant – Szervezési tanácsadó bejegyzéshez

Rendezett ember vagy? Tudod hogy kell rendet vágni a káoszban? Akkor remek fő- vagy mellékállásban űzhető vállalkozás a szervezési tanácsadás. Nyugaton nagyon népszerű a clutter consultant munkakör. Ott évi 10-50 ezer dollárt lehet vele keresni, vagyis havonta és forintra átszámítva 180–900 ezer forintot.

A vállalkozás két dolgot csinált: segít fizikailag rendet tenni és azt megtartani egy adott helyiségben (irodában, dolgozószobában, üzemben, műhelyben). Ez nem takarítást jelent! Tárolóhelyek kialakítása, átalakítása, irodai bútorok beszerzése, tervezése, valamint tárgyak, használati eszközök fontossági sorrend szerinti elrendezése a feladat.
A másik pedig a vezetők és/vagy alkalmazottak munkaszervezése. Utóbbi egy kissé bonyolultabb. Itt érdemes time-managementről, feladatvégzési rutinokról ismereteket szerezni, tehát az van előnyben, aki már dolgozott asszisztensként irodában, üzemben. A lényeg az, hogy hatékonyabbá kell tenni az ügyfél idejét, vagyis „kicsavarni mindent a munkanapból”.

About the author:

Leave a comment

Back to Top