Hazugságspirálban az NFÜ a mutyi napelemtender miatt

napelem

Hazugságspirálban az NFÜ a mutyi napelemtender miatt

Nincs hozzászólás a(z) Hazugságspirálban az NFÜ a mutyi napelemtender miatt bejegyzéshez

Miközben egyre több a kérdés a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) 3 milliárdos somogyi napelem-tendere körül, az uniós pénzt osztó szervezet továbbra is titkolja az adatokat, amelyekből kiderülhetne hogy kik a felelősök azért, hogy egy KEOP-os pályázaton csak olyan cégek nyerhettek, amelyek a pályáztató szervezethez vagy annak volt vezetőjéhez köthetők.

Miután az atlatszo.hu felhívta a figyelmet a Környezet és Operatív Program egyik napelemes tenderének gyanús momentumaira, az NFÜ bejelentette hogy Lázár János felfüggesztette a támogatói döntéseket, és óvodák felújítására csoportosították át a pénzt. Mintegy 3 milliárd forintról van szó, amit olyan, a közelmúltban alapított vállalkozások nyerhettek el, amelyek közül az egyik az NFÜ volt vezetőjének, Petykó Zoltánnak egykori üzlettársának tulajdonában van, míg a másik az NFÜ által is alkalmazott ügyvédi irodáé. A nyertesek zöme a KEOP pályázat elnyeréséig érdemi tevékenységet nem folytatott, további jellemzőjük, hogy alkalmazottaik nincsenek, ahogyan céges e-mail címük sem.
Az NFÜ csak egy szűkszavú közleményt adott ki, melyből csupán annyi derült ki, hogy a weboldalukra „hibás adatok” kerültek, illetve, hogy Lázár János felfüggesztette az összes döntést. Az MTI-nek viszont már azt mondták, hogy „heteken belül várhatóak a végleges döntések”.

About the author:

Leave a comment

Back to Top