Okospelenka

smartdiaper2

Okospelenka

Nincs hozzászólás a(z) Okospelenka bejegyzéshez

Digitális pelenkával monitorozhatjuk gyermekünk egészségi állapotát.

A kisgyermekes szülők rutinszerűen végzik a pelenkázást, és miután megtelt a papírpelus, gondolkodás nélkül kidobják a szemétbe. Az új, digitális pelenkával azonban érdemes egy pillanatot várni, mielőtt a szemetesben landol.
Az Amerikában kifejlesztett Okos Pelenkával (Smart Diapers) ugyanis nyomon lehet követni a gyermek egészségügyi állapotát – legalábbis azokat az információkat, amelyeket a vizeletből lehet megállapítani. Egy kapcsolódó mobil alkalmazással a szülők leolvashatják a pelenkán található QR kódot, és már kezdődhet is az adatok elemzése.
A pelenkán, a QR kód körül kis négyzetekben speciális anyagok vannak, amelyek különféle módon reagálnak a vizeletben található anyagokra. Amikor okostelefonunkkal leolvassuk a kódot, az alkalmazás a kis négyzeteket is figyeli, és kielemzi az így nyert adatokat, sőt el is raktározza azokat. Így nem kell várnunk semmire, miközben pelenkázunk. Elég mindössze napi egyszer pelenkacsere előtt fényképeznünk egyet, a többit pedig elvégzi az alkalmazás.
Mivel folyamatosan monitorozzuk a gyermek egészségügyi állapotát, kiszűrhetünk különféle veserendellenességet, láthatjuk, ha nem eléggé hidratált a gyermek és esetleg kiszáradás veszélye fenyeget, de bármilyen fertőzést vagy például a cukorbetegségre utaló jeleket is észlelhetjük, amelyekre normális esetben esetleg csak évekkel később derülne fény.

About the author:

Leave a comment

Back to Top