Fizetésemelés az állami vezetőknek

326

Fizetésemelés az állami vezetőknek

Nincs hozzászólás a(z) Fizetésemelés az állami vezetőknek bejegyzéshez

Pluszpénzhez jutnak az állami vezetők egy rejtett fizetésemelési lehetőség miatt. A törvény lehetőséget ad, hogy a miniszter megemelje az államtitkárok és a helyettesek fizetését, akár 30 százalékkal.

A 2011. évi CXCIX. törvény szerint az államtitkárok alapilletménye bruttó 997 ezer forint, míg a helyettes államtitkároké 748 ezer, azonban ezt a miniszter 30 százalékkal megemelhet.
A legjobban a tárcák közigazgatási államtitkárai járnak, közülük háromnak bruttó 1 millió 297 ezer forintra szökik fel a bére a maximális, 30 százalékos emeléssel. Így történhet meg, hogy ők közel havi bruttó 200 ezer forinttal kapnak többet, mint saját főnökeik, vagyis a miniszterek.

Az igazi nyertesek a nyilvánosság előtt jóval kevesebbet szereplő, kevéssé ismert helyettes államtitkárok. Ők több mint hetvenen vannak, s majd mindegyiküknek jár 70-150 ezres plusz.
A legbőkezűbb az erőforrás tárca. Balog Zoltán miniszter mind a 13 helyettes államtitkárának megadja a maximális emelést, ami a közigazgatási államtitkár bónuszával együtt havi 3,2 milliójába kerül a minisztériumnak. A tárcák a bérek „eltérítését” többnyire a pluszfeladatokkal, a munkatársak többletmunkájával indokolták.

About the author:

Leave a comment

Back to Top