A gondolkodni nem hajlandó értelmiség cinkos közreműködése

covidover

A gondolkodni nem hajlandó értelmiség cinkos közreműködése

Nincs hozzászólás a(z) A gondolkodni nem hajlandó értelmiség cinkos közreműködése bejegyzéshez

“Véget ért a járvány” – jelentette be a hivatalnok kinézetű arc. (Karl Lauterbach politikus és orvos, Németország egészségügyi minisztere.) Páran most hátradőlhetnek. Milliárdokat kerestek a másik ember hiszékenységén. És nyomorán.

De ne feledjük: mindez a tudatlan tömegek cinkos közreműködése nélkül nem jöhetett volna létre. Sem a lezárások, sem a maszkolás, sem a tömeges tesztelés, sem a kényszeroltások. Sem egymás megbélyegzése.

Az elmúlt 3 év hagyatéka rossz emlékek, egymásban való bizalomvesztés, ne adj isten egyre erősödő autoimmun folyamatok formájában viszont velünk marad. Mindazok, akiknek szerettei a járványintézkedések során tönkrementek, megnyomorodtak vagy elhunytak, mostantól hivatalosan is fohászkodhatnak az isteni jóvátételért. Mert nekik ez jutott. Amazoknak meg a dőzsfürdő. De a tömeg ezt akarta. Pár színes facebook kitűzőért, meg mások levírustagadózásáért lealjasítani a világot. És saját magukat persze. Ezért is kérek mindenkit, mától ne vigyázzatok rám. De legalábbis ne úgy, ahogy azt az elmúlt 3 évben egymással tettétek. Köszönöm!

Gondolkodjunk: tényleg a tudatlan tömeg a hibás? Nem inkább a gondolkodni nem hajlandó értelmiség vállát nyomja a felelősség? Orvosokét, politikusokét, újságírókét? Akikre a “tudatlan” tömeg hallgat – hisz elhiszi, hogy ők okosabbak, ők jobban tudják… Pedig NEM!

Ezek a felkent mindent is tudók most úgy tesznek, mintha az a 3 év nem történt volna meg. Ugyanúgy barátkoznak velünk, mintha nem kívánták volna a hátunk mögött, hogy zárjanak be az oltatlanságunk miatt, hogy legyünk betegek, mert nem hordjuk a maszkot, és legyen valamilyen jogi/egzisztenciális következménye annak, hogy nem kussoltunk be. Mert ugye az nem lehet, hogy mi nem rettegünk, nem félünk rokonokkal, barátokkal találkozni, bulizni, sportolni (és nem félünk a kovidba belepusztulni sem). Ezt nagyon nehezen viselte a harcos “tanult” értelmiség. Azt kívánta a barátunk, a kollégánk, az újságírók, a celeborvosok stb., hogy a korlátozásokat kritizáló véleményünknek legyen ránk nézve olyan következménye, hogy azt megemlegetjük egy életre. De nem lett!:) Viszont a cinkos bekussolt közreműködő tömeg sem úszta meg, ugyanis nem mi oltatlanok járkálunk orvoshoz ízületi- és szívproblémákkal, nem mi kapunk stroke-ot a kertben, nem a mi gyerekünk kap szívrohamot sportolás közben. Nem mi lettünk kövérebbek, nem nekünk lettek mentális betegségeink, nem mi lettünk depressziósak, nem mi járkálunk pszichológushoz. Mi megerősödve kerültünk ki ebből, és szerencsére ezt a “tudatlan tömegek” is látják már, csak erről nem beszélnek.

About the author:

Leave a comment

Back to Top