Akik a legtöbbet tették

Akik a legtöbbet tették

Nincs hozzászólás a(z) Akik a legtöbbet tették bejegyzéshez

„A Nő, aki a legtöbbet tette a nőkért”, valamint „A Férfi, aki a legtöbbet tette a nőkért” elismerő cím idei díjazottjai Körtvélyes Éva, a mellrák elleni küzdelem szószólója és Lakatos Márk stylist. A díjak nyilvános átadásának időpontja: 2013. március 7. 16 óra – Mammut II. Bevásárló Központ.

Immár harmadik éve, hogy a Nőnap közeledtével a Civil Mozgalom nőjogi és egyéb együttműködő civil szervezeteken keresztül és a facebook felületeinek segítségével meghirdeti a „A Nő, aki a legtöbbet tette a nőkért”, valamint „A Férfi, aki a legtöbbet tette a nőkért” elismerő címre történő jelölést.
Az idei díjazottak: Körtvélyes Éva, a mellrák elleni küzdelem szószólója és Lakatos Márk stylist.
A díjak nyilvános átadása 2013. március 7-én 16 órakor lesz a Mammut II. Bevásárló központ földszintjén.

„A Férfi, aki a legtöbbet tette a nőkért” 2012:
Lakatos Márk

Magyarország legismertebb és legnagyobb feltűnést keltő stylistja. Kétszer nyerte meg a Hungarian Fashion Awards Év Stylistja díját, öltöztetett Megasztárokat, tervezett színházi jelmezeket. Számos TV- és rádióműsor szereplője, valamint a Szeretem a testem és az Én is szép vagyok c. műsor házigazdája. Női „átalakítós” műsoraiban az öltözködési tanácsokon túl életvezetési ötletekkel is segítette az önbecsülésüket visszanyerni vágyókat. A műsorok rekord nézőszáma igazolja, hogy a műsorban szereplő hölgyeken kívül a nézők százezrei is szívesen tanultak a szakemberektől.

„A Nő, aki a legtöbbet tette a nőkért” 2012
Körtvélyes Éva

Körtvélyes Éva, az Egészség Hídja Összefogás Egyesület elnöke, újságíró, korábban az Elite magazin főszerkesztője. Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület eddig 11 alkalommal szervezett figyelemfelhívó sétát Budapesten abból a célból, hogy a mellrákszűrés, önvizsgálat és az egészséges életmód hangsúlyozásával felhívja a lakosság figyelmét a megelőzés fontosságára.
A sétához 2012-ben egy új kezdeményezés társult: az ország leghosszabb mellrák elleni jelképét megalkotva, „Szalagcímem a mellrák ellen” jelszóval magánemberek, partnerek, szponzorok, celebek és a sajtó munkatársai is üzeneteket írtak egy hosszú rózsaszín szalagra, mely emberi lánc segítségével fonta körbe a Lánchidat október 28-án. Az esemény előtti sajtótájékoztatón a szervezők bejelentették, több mint 3000 ember írta eddig alá a szalagot, mely minden aláírással 500 métert nő. Céljuk az, hogy a szalag olyan hosszú legyen, hogy körbe lehessen járni vele az országot.

Az előző évek díjazottjai

2010. Halász Pálma civil jogvédő – a családon belüli erőszak megszüntetéséért kezdett aláírásgyűjtésbe
Till Attila televíziós műsorvezető – a Nők a pályán szervezet felkérésére vett részt abban a kampányban, mely a nők közéleti szerepvállalásának normatív előírásokkal való támogatására irányult
2011. Spitzer Gyöngyi Soma énekes – a női lét megélésében, párkapcsolati problémák kezelésében, önismereti kérdésekben igyekszik segítséget nyújtani
Kabarcz Zoltán szociológus, pedagógus és újságíró – az Optimista Egyesület egyik alapítója, a Férfiak a nőkért és a családért című honlap működtetője.

About the author:

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top