Kormányzati falu ajándékba

Kormányzati falu ajándékba

Nincs hozzászólás a(z) Kormányzati falu ajándékba bejegyzéshez

Komlóska Község Önkormányzata, a keresztény, polgári kormány megalakulásának alkalmából, a Nemzeti Zarándoklat elindításának egy éves évfordulóján úgy határozott, hogy kormányzati falu kialakításának lehetőségével ajándékozza meg a miniszterelnök, a miniszterelnök-helyettesek, a miniszterek, a közjogi méltóságok hivatalait, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Önkormányzatát, valamint a Görögkatolikus Egyházat.

Településrendezési tervünkben a 90 újonnan kialakítandó telek közül a 16 egyforma, nagy alapterületű telket a legszebb fekvésű területen a kormányzati döntéshozó szerveknek különítették el. Az új Kormányzati Falu kialakításához szükséges, hogy a kormányzat támogassa a terveinkben szereplő fejlesztéseiket. Ajándékozási szándékukat 4 évig fenntartják.

Döntésük indoka, hogy Komlóska a Zemplén gyöngyszemeként ismert kis hegyi falu, csodálatos természeti környezetben, a Zempléni hegyek között fekszik a Zempléni Tájvédelmi Körzet déli, és a Tokaji történelmi borvidék északi határán, Tokaj és Sárospatak között.

A település mára európai szintű komfortos faluvá vált. A gazdasági nehézségek után vállalkozóbarát településsé alakult. Komlóskán jelenleg a virágzó Ökofalu megvalósításának irányába tartanak.

Az önkormányzat ajándékozási szándékával közelebb akarja hozni a kormányzati döntéshozókat a vidéki emberekhez, a kis falvakhoz. Szeretnék, ha nem születnének további faluromboló döntések és megvalósulhatnának a vidéki emberek életéhez szükséges alapvető fejlesztések.

www.onkormanyzat.mti.hu

About the author:

Leave a comment

Back to Top