SMS MeSe, avagy emeltdíjas átverések

celular-pistola

SMS MeSe, avagy emeltdíjas átverések

Nincs hozzászólás a(z) SMS MeSe, avagy emeltdíjas átverések bejegyzéshez

 A mobiltelefonok tömeges elterjedésével egyre több csaló pályázik az előfizetők pénzére, ezért jól nézzük meg, hova regisztrálunk szöveges üzenetünkkel.

A legfontosabb szabály, hogy csak olyan oldalra regisztráljunk, ahol megtalálható és számunkra értelmezhető az un. Általános Szerződési Feltételek. Ha ez hiányzik, ne próbálkozzunk, bármilyen kecsegtető is az ajánlat.A másik veszélye ezeknek a csalásoknak, hogy csak akkor fogjuk észrevenni az átverést, amikor megérkezik a telefonszámla, és esetleg a szokásos összeg többszörösét nyomtatták a csekkre. Természetesen vannak olyan emeltdíjas szolgáltatások, amelyek legálisak és valóban megfelelő szolgáltatást nyújtanak, megfelelő összegért.

A leggyakoribb csalások:

Ön nyert!

Miután „nyertünk” egy ingyenes csengőhangot, háttérképet, egyéb szolgáltatást és örömmel küldjük el a regisztrációhoz szükséges alapdíjas sms-t, valóban érkezik a hirdetésben szereplő ingyenes funkció, de az ezt követő további üzenetek már emeltdíjas kategóriába tartoznak. (Ha valaki esetleg nem tudja: a fogadott sms is lehet emeltdíjas.) Ez ellen a legegyszerűbb védekezés, ha az emeltdíjas üzenetek fogadását nem engedélyezzük a szolgáltatónál.

Üdvözöljük a klubban!

Az általunk küldött normál tarifás üzenettel regisztrálunk egy klubba, amely ezután havonta (hetente) rendszeresen vonja a tagdíjat, amíg nem sikerül megszabadulnunk a terhes tagságtól.Arra sajnos számtalan módszer létezik, hogy mivel vesznek rá minket a csatlakozásra. Fő szabályként: minél jobban hangzik, annál gyanúsabb.

Erről a számról hívtak?

Az egyik legújabb módszer, hogy telefonunkra egy rövid hívást kapunk külföldi hívószámról, majd amikor érdeklődve visszahívjuk, tudtunkon kívül egy emeltdíjas számot fogunk tárcsázni és rosszabb esetben hosszú percekig tartjuk a vonalat.

-hz-

About the author:

Leave a comment

Back to Top